diumenge, 28 d’abril del 2013

Genocidi en directe

He observat que des de la GEN ens estan bombardejant amb la commemoració del 1714, 'el genocidi invisible' en diuen, i  de lo pobrets i matxacats que estem els catalans i les catalanes des d'aleshores... 

Consulto la definició de genocidi a la wikipedia: ' segons  el que es disposa per la  Convenció per a la Prevenció i la Sanció del Delicte de Genocidi, s'entén per genocidi qualsevol dels següents actes amb la intenció de destruir, total o parcialment, a un grup nacional, ètnic, racial o religiós:

  • Matança de membres d'un grup
  • Lesió greu a la integritat física o mental dels membres del grup
  • Submissió intencional del grup a condicions d'existència que hagin d'implicar la seva destrucció física, total o parcial
  • Mesures destinades a impedir els naixements en el sí del grup
  • Trasllat per força de nens del grup a altre grup.'

Si ens fixem en la realitat socio-econòmica de CAT, diria que estem vivint  a diari, en directe, un genocidi : 902.300 aturats i aturades en el primer trimestre del 2013 i 285.000 nens i nenes menors de 16 anys viuen en situació de vulnerabilitat  i no tenen garantides les necessitats bàsiques. 

Dedueixo que estan lesionant greument la integritat física o mental dels grups de treballadors, treballadores, nens i nenes, que ens han obligat intencionadament a sotmetre'ns a condicions d'existència que implicaran, en un futur no massa llunyà, la nostra destrucció física, total o parcial  i amb mesures destinades a impedir els naixements ( si no treballem, no emplenem estòmacs, a veure qui és el maco o la maca que té pebrots, o ovaris, de posar fills al món sense feina, sense aliments, sense sanitat, sense educació, sense serveis socials....).

Com sempre, la realitat supera la ficció: la Generalitat ha aprovat un pressupost inicial  per a la creació d' una oficina tècnica que coordini les activitats de commemoració del 1714  (només inicial, ja anirà augmentant, trankis, que amb els nostres impostos  tenen barra lliure i sempre acaben llençant la casa per la finestra) que  ens costarà  1.097.549,81 €.


Atenció PREGUNTA que faria la meva filla o la mateixa Mafalda: 


Per a què es gasten 1.097.549,81 € en commemorar un genocidi, sí d'aquí 

a no res haurem de commemorar el que estem vivint ARA???? 


                         


1 comentari:

  1. Ja era hora que algú digués les coses pel seu nom, carai! Si ens queden ganes de riure, això seria per riure... Gastar-se un dineral en commemoracions patriòtiques mentre la gent perd el pis, passa gana, està sense feina i li van privatitzant serveis... Crear misèria i penjar banderes, plantejar-se objectius mítics (anar a Itaca, per exemple), eliminar les polítiques socials... Aquesta política té un nom i el sap tothom, però ningú no el diu.
    Per ser educats en diem neoliberalisme, però potser caldria a dir clarament feixisme.

    ResponElimina